Diners

La Cambra de Terrassa accelera 15 projectes innovadors amb Impulsa Startup

Els emprenedors accediran a mentories a mida i participaran en un “Demo Day” amb inversors internacionals

Foto de grup aquest dijous al matí / Cambra de Comerç de Terrassa

La primera edició de l’acceleradora Impulsa Startup que es duu a terme a la Cambra de Comerç de Terrassa ja està en marxa. L’entitat va rebre 23 candidatures i els fundadors dels 15 projectes emprenedors seleccionats per participar-hi –els més ben puntuats segons la baremació del programa– s’han donat cita aquest dijous al matí, en la trobada conjunta “Meet Up” amb els seus tutors camerals i mentors a la seu de l’entitat.

De fet, el programa com a tal, coordinat per la Cámara de España, va començar el juliol i fins a finals d’any, és a dir, al llarg de sis mesos els responsables dels 15 projectes que hi prenen part rebran acompanyament amb l’objectiu d’impulsar el seu creixement empresarial i l’escalabilitat.

L’acceleradora és oberta a tots els sectors i indústries, sempre amb un component d’innovació, prioritzant els projectes amb potencial de creixement i impacte. El programa ofereix mentoria personalitzada i recursos per a empreses innovadores amb menys de cinc anys d’existència o idees emprenedores de negoci amb un prototip validat.

També inclou un “Demo Day” que se celebrarà a finals del pròxim mes de novembre amb inversors i un jurat internacional que atorgarà premis en metàl·lic per als dos projectes més ben valorats (4.800 euros per al primer premi i 1.600 euros per al segon).

La major part, projectes B2B

Des de la Cambra de Comerç de Terrassa es destaca la qualitat dels models de negoci participants i es precisa que  “la majoria són projectes B2B amb tecnologies digitals, però també hi ha projectes de hardware tecnològic de diferents sectors com la robòtica o les càmeres intel·ligents”. Del conjunt, 13 tenen l’empresa constituïda recentment o en els darrers tres anys.

La cap de Projectes Internacionals i Emprenedoria de la Cambra de Terrassa, Anna Pajarón, destaca que “l’acceleració és absolutament a mida de cada projecte, tot i que la majoria dels emprenedors volen treballar especialment en els àmbits de l’estratègia de negoci, el màrqueting i la comunicació, les finances i l’assessorament financer, i el desenvolupament de clients per al seu creixement”. Els 15 projectes faran el procés d’acceleració entre els mesos de juliol i desembre. Els emprenedors disposaran per a cada projecte d’un màxim de sis mentories orientades a assolir el creixement i escalabilitat empresarial i també rebran mentories de preparació alpitching del “Demo Day”.

A més, tindran “el suport de la Cambra de Comerç de Terrassa en accés a finançament, subvencions, internacionalització, segons les seves necessitats, en un itinerari absolutament a mida”, afegeix Pajarón.

Un programa cocreat

Impulsa Startup ha estat cocreat, conjuntament, en un grup de treball de la Cámara de España amb cambres de tot l’Estat, entre les quals ha estat també la Cambra de Comerç Terrassa, donada la seva experiència i especialització en emprenedoria. Tot i que aquesta és la primera edició que la corporació terrassenca el desenvolupa, Pajarón explica que “es basa en l’experiència adquirida per l’entitat en els programes de preacceleració Impulsa Digital, desenvolupats en els darrers exercicis”.

El programa està cofinançat pel Fons Social Europeu. Està subvencionat al 100% per als participants i s’executa sense cessions d’equitat (modalitat “equity free”).

To Top