Diners

Pimec premia la terrassenca Iguña Pharmaceutical Technologies

La patronal distingeix nou empreses, autònoms i entitats de la comarca en la segona edició dels Reconeixements Empresarials del Vallès Occidental. L’organització reivindica el pes de les petites i mitjanes empreses de la comarca com a motor de l’economia catalana

Ismael Iguña Muñoz, CEO de l'empresa, ha recollit el premi / Alberto Tallón

La terrassenca Iguña Pharmaceutical Technologies ha estat una de les diverses empreses vallesanes premiades en la segona edició dels Reconeixements Empresarials de Pimec Vallès Occidental. La companyia especialista en sales netes s’ha endut aquest dilluns al vespre la distinció en la categoria d’empresa innovadora. El jurat l’ha destacat com una firma “líder en el desenvolupament de tecnologies farmacèutiques innovadores, contribuint significativament al sector amb solucions avançades per a la indústria farmacèutica”.

Ismael Iguña Muñoz, CEO de l’empresa, ha recollit el premi en un acte que s’ha celebrat a l’Auditori de Terrassa i en què la patronal ha lliurat un total de nou guardons en set categories a petites i mitjanes empreses i autònoms del territori que han destacat per la seva tasca i per la promoció del talent durant el 2023.

El reconeixement en la categoria de comerç ha estat per a la sabadellenca Mobles 2000, que celebra el seu 40è aniversari aquest any, i de la qual Pimec destaca que és un empresa especialitzada en mobles a mida que ofereix projectes personalitzats amb visualitzacions en 3D abans del muntatge, a més de ser coneguda “pel seu excel·lent servei al client, amb finançament sense interessos i muntatge gratuït”.

Mentrestant, l’expresident de Sabadell Comerç Centre Miquel Gumí ha rebut un reconeixement pòstum a l’activitat associativa en el comerç a Sabadell per la seva implicació en el món associatiu comercial.

Foto de grup de tots els premiats / Alberto Tallón

La distinció a l’impuls de la Formació Professional ha recaigut en el Gremi d’Instal·ladors CRM (Cerdanyola, Ripollet i Montcada), que “ha demostrat un compromís exemplar amb la formació professional en el sector dels instal·ladors, promovent l’ocupació a nivell local i gestionant diversos programes de formació per a joves”. Fruits Sentmenat Online s’ha endut el premi Joves Empresaris per la seva aposta per la venda de productes frescos per internet, apropant els productes del camp directament al consumidor final.

El reconeixement al creixement d’empresa industrial ha anat a parar a Grupo Armario Persiana S.A.U, GAPSA, de Castellar del Vallès, que “ha experimentat un creixement notable gràcies a la seva excel·lència en la fabricació de persianes, mantenint un alt nivell de qualitat i innovació”.

En paral·lel, el Gremi d’Instal·ladors del Vallès s’ha endut el guardó a l’associacionisme empresarial per haver “estat clau en la defensa dels interessos dels instal·ladors del Vallès, promovent la formació i la col·laboració entre professionals del sector”.

Per la seva banda, la fundació sense ànim de lucre especialitzada en l’àmbit de l’autisme i centre especial de treball Specialisterne Spain, de Sant Cugat, i la firma del sector de la hidràulica Lerrassa Hidraulica S.A., de Ripollet, han compartit la distinció a la perspectiva de diversitat, sostenibilitat, seguretat i salut laboral. De la primera el jurat n’ha ressaltat el fet de treballar “per integrar persones amb autisme al mercat laboral, destacant per la seva inclusió i suport a la diversitat”. De la segona, “el seu compromís amb el benestar dels seus empleats i la promoció d’un ambient de treball inclusiu i divers”.

Una trentena de propostes

Tots els premiats han estat seleccionats per un jurat format per diversos representants de Pimec que ha escollit els guardonats entre una trentena de candidatures.

Aquesta ha estat la segona edició dels Reconeixements Empresarials de la comarca que s’ha celebrat amb un acte de gran format. L’esdeveniment ha servit per ressaltar el paper de les pimes i els autònoms per a la competitivitat del territori i per reivindicar el pes del Vallès Occidental en l’economia catalana i estatal.

“Els Vallesos són motor de l’economia catalana i esperem que per molts més anys segueixin sent motor industrial del nostre país”, ha exposat Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya.

El president de Pimec Vallès Occidental, Xavier Pujol, s’ha expressat en la mateixa línia. Ha assegurat que el Vallès Occidental presenta una millor situació de competitivitat que altres comarques i un nivell d’industrialització més alt. Així, ha assenyalat que la salut de les empreses vallesanes “és bona, malgrat pot millorar” i que des de Pimec “treballem perquè així sigui, perquè aquelles coses que que s’aproven des de fora no empitjorin la seva capacitat competitiva i no hi hagi greuges, com en les infraestructures, la formació i o altres, que s’han de resoldre per poder competir en igualtat de condicions amb altres empreses i territoris”, ha reclamat.

Antoni Cañete, durant el seu parlament / Alberto Tallón

En aquest sentit, el president de Pimec, Antoni Cañete, ha definit el Vallès Occidental com “el motor de l’economia de Catalunya” i ha ressaltat la diversificació sectorial del Vallès. “És més alta que en qualsevol altra comarca i hi ha molta productivitat, però hi ha elements de millora”, ha afirmat. Cañete ha mencionat la B-40 i el capítol de les infraestructures, que considera que cal “millorar per poder augmentar la competitivitat del territori” i a nivell més general s’ha mostrat preocupat per la proposta de reducció de la jornada laboral, que ha assegurat que tindrà “una afectació molt específica a la petita i mitjana empresa”.

El president de Pimec ha demanat “tenir una visió de 360º” que tingui en compte “els problemes d’absentisme, de productivitat i les càrregues administratives”, així com el fet que “el 99,8% de les nostres empreses són pimes”. “Això va de créixer, però si per poder créixer et posen un pes a la roda, et lliguen la mà i has d’anar a la pota coixa, poques carreres podràs guanyar”, ha lamentat.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Indústria i Empresa de Terrassa, Maise Balcells, ha assegurat estar al costat de les empreses en les demandes per a una millora de les infraestructures, en la cerca d’un marc legal propici per fer empresa i en el camí cap a la flexibilització de la burocràcia i la inversió en formació. L’edil ha destacat el paper de l’empresa “en el progrés individual, però també col·lectiu” i ha agafat el guant per avançar en termes de col·laboració publicoprivada.

A més de premis i reivindicacions, l’acte ha comptat també amb la conferència de l’economista Oriol Amat, que ha parlat de com millorar la productivitat i la importància de la retenció del talent a les pimes. El catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la UPF i president de l’Observatori de la Pime de Pimec ha instat els presents a millorar en la col·laboració publicoprivada, la transferència de coneixement, el capital tecnològic i en l’aposta per la formació i les persones amb talent.

To Top