Diners

Manuel Lao adquireix el 10% de Teleno Real Estate

L’empresari de Terrassa enforteix la seva presència en el sector immobiliari

L'empresari Manuel Lao

L’empresari terrassenc Manuel Lao enforteix la seva presència en el sector immobiliari. Segons ha avançat El Confidencial, l’home de negocis egarenc ha entrat en el fons immobiliari Teleno Real Estate, a través de Nortia Capital Investment Holding, el holding empresarial de la família Lao, amb seus a Sant Cugat del Vallès i Madrid. En concret, ha adquirit un 10% del capital del vehicle llançat per l’empresari Josep Maria Xercavins.

Segons El Confidencial, Nortia tindrà un seient en el consell d’administració de Teleno Real Estate, fons participat per cognoms com Xercavins, Crehueras i Drago. L’ocuparà Juan Antonio Alcaraz, exdirector general de negoci de CaixaBank que va fitxar pel conglomerat empresarial de Lao ara fa un any.

Teleno Real Estate va ser creat per Josep Maria Xercavins, veterà del sector immobiliari, i el 2018 ja va adquirir cinc edificis a Madrid i Barcelona per 45 milions d’euros. Xercavins es va aliar amb antics socis de Tauro Real Estate, l’anterior vehicle creat per l’empresari català. Entre els inversos hi havia el president de Planeta, José Creuheras, Roberto Drago o la presidenta i el conseller delegat de Tradisa, Cristina Guiral i Marco Creperio Guiral.

Lao, fundador i expropietari de Cirsa, se situava a finals del 2023 com la 31a fortuna espanyola, segons la llista que elabora cada any Forbes. Segons el mitjà especialitzat en el món dels negocis i les finances, Lao disposava d’un patrimoni valorat en 1.200 milions d’euros, sent propietari i president de Nortia Capital Investment Holding, de la qual posseeix el 96%, controlant Atlas Corporation Patrimonial, el 8,20% de Merlin Properties i el 5% de Sacyr. Lao també és propietari i president de Halkkon Capital Partners, societat dedicada a l’oci i entreteniment a l’Argentina.

La inversió de Nortia en Teleno Real Estate formaria part d’una estratègia més àmplia de diversificació i expansió en diversos sectors. Per ara, el “family office” de Lao ha fet inversions en hotels, energies renovables, infraestructures, el sector “food tech” o l’immobiliari, entre altres.

To Top