Esports

La Cursa de RAC 1 es correrà a Terrassa el 27 d’octubre

Tindrà un recorregut de 5 quilòmetres i recorrerà els principals punts d’interès turístic de la ciutat

L'acte de presentació de la prova ha tingut lloc aquest dijous a la Masia Freixa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El diumenge 27 d’octubre a les 9.30 hores es donarà a Terrassa la sortida de la novena edició de la Cursa de RAC 1, una cursa atlètica de 5 quilòmetres que recorrerà els principals espais turístics de la ciutat. La sortida serà a la plaça de Ricard Camí, a la Rambla d’Ègara. Els corredors enfilaran cap al Passeig del Vint-i-Dos de Juliol, passaran per la Seu d’Ègara, creuaran el pont de Sant Pere i arribaran al centre de la ciutat pel carrer Major de Sant Pere. Al quilòmetre 3, a la plaça Vella, es passarà per davant de l’edifici de l’Ajuntament, el Mercat de la Independència i es continuarà cap a la Masia Freixa, des d’on es tornarà a agafar la Rambla d’Ègara, es visitarà el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i s’arribarà de nou a la plaça de Ricard Camí.

La Cursa de RAC 1 se celebra des de l’any 2015 i ha passat per les quatre capitals catalanes, entre altres poblacions. L’any passat, la cursa es va celebrar a la ciutat de Salou.

“No podíem deixar escapar aquesta oportunitat de donar a conèixer la nostra ciutat i el nostre patrimoni. De seguida que la gent de RAC 1 es va posar en contacte amb nosaltres els vam dir que sí”, va explicar l’alcalde Jordi Ballart en l’acte de presentació de la cursa, que ha tingut lloc aquest dijous davant la Masia Freixa. Ha recordat que els 70.000 euros que ha costat que la prova se celebri a Terrassa tindran un retorn de 413.000 euros. “Aquesta cursa és una excel·lent oportunitat de promocionar la ciutat des de tots els àmbits: esportiu, però també cultural, patrimonial i gastronòmic. Des de fa temps treballem per exportar la marca ‘Terrassa’ arreu del país. Som la tercera ciutat del país i una gran ciutat universitària, amb una gran singularitat cultural i històrica. No podíem deixar escapar l’oportunitat de donar a conèixer Terrassa amb el ressò que té la ràdio líder del país”, ha assegurat.

El rtesponsable de continguts de RAC 1, Xavi Pérez, durant la presentació d’aquest dijous / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Una oportunitat per vendre la ciutat

Ha estat present també la directora gerent de Radiocat XXI, Eulàlia Carbonell i el director de continguts, Xavi Pérez. Ha estat el, qui ha pres la paraula. “Els nostres camins s’havien d’acabar creuant. Terrassa ens ofereix un gran escenari on passar un matí en família. En aquesta prova hi participa qui vol fer un temps personal, però també famílies senceres que surten a passejar, amb els fills i les mascotes”. Ha explicat també que serà una gran oportunitat per tal que els oients de l’emissora entrin en contacte amb els presentadors i locutors “que els informen, els entretenen i els fan riure cada dia”. En aquest sentit, el programa “Via Lliure”, presentat per Xavi Bundó, s’emetrà el diumenge 27 d’octubre en directe, de 9 a 13 hores, des dels carrers de Terrassa.

Una imatge de l’ediciód e l’any passat de la prova, que va tenir lloc a Salou / RAC 1

Tots aquells que hi estiguin interessats es poden inscriure a www.lacursaderac1.cat. Les inscripcions ja estan obertes.

Han assistit també a l’acte de presentació el regidor d’Esports, Alberto Muñoz; la tinenta d’alcalde de Projecció de la Ciutat, Ona Martínez; i el regidor de Turisme, Pep Forn, entre d’altres.

To Top