Esports

La Vuelta inoblidable de l’equip egarenc Kern Pharma

L’equip patrocinat per l’empresa farmacèutica terrassenca va assolir tres victòries d’etapa a la Vuelta Ciclista a Espanya que va acabar diumenge passat a Madrid

El ciclista de Jaca Pablo Castrillo es va adjudicar dues victòries d’etapa en la present edició de la ronda espanyola

El conjunt navarrès Kern Pharma, que té com a patrocinadora l’empresa farmacèutica terrassenca, va tancar l’edició 2024 de la Vuelta Ciclista a España amb tres victòries d’etapa i nombrosos llocs d’honor en el decurs de les 21 etapes de la ronda espanyola, que va finalitzar diumenge passat. Els vuit corredors de l’equip es van convertir en els grans animadors de la ronda i ho van donar tot durant les tres setmanes de cursa.

Un dels grans herois del Kern Pharma va ser Pablo Castrillo, tota una revelació del ciclisme espanyol. L’aragonès va assolir un emotiu triomf en honor del seu mentor, Manolo Azcona, que acabava de morir, a la Manzaneda i es va exhibir al Cuitu Negru. Un gran Urko Berrade va aconseguir una tercera victòria per a l’equip a Maeztu. Els ciclistes del Kern Pharma van signar una Vuelta rodona per a l’equip, que quedarà per sempre més en la memòria dels aficionats.

Urko Berrade es va adjudicar la victòria en l'etapa que va finalitzar a

Urko Berrade es va imposar en l’etapa que va finalitzar a Maeztu

A la contrarellotge final de Madrid, Pablo Castrillo es va classificar vint-i-setè i Urko Berrade vint-i-vuitè, tancant les tres setmanes de competició amb excel·lents resultats contra el cronòmetre.

José Félix Parra, dissetè

El darrer dia de cursa, a més, José Félix Parra va confirmar la seva dissetena posició en una classificació general en la qual el ciclista eslovè Primoz Roglic es va proclamar vencedor amb un temps final de 81 hores, 49 minuts i 18 segons. La segona posició a la general va ser per a l’australià Ben O’Connor, que va acabar a 2’36” del primer classificat. Va completar el podi a la capital d’Espanya el ciclista mallorquí Enric Mas, a 3’13” de Roglic. Fa dos anys, Parra s’havia classificat vint-i-sisè.

Els vuit integrants del Kern Pharma són: José Félix Parra (17), Urko Berrade (42), Pau Miquel (58), Pablo Castrillo (64), Unai Iríbar (83), Jorge Gutiérrez (99), Ibon Ruiz (101) i Antonio Soto (114).

La cara visible

La cara visible del Kern Pharma a la Vuelta ha estat, sens dubte, el ciclista de Jaca Pablo Castrillo, doble guanyador d’etapa. Es va exhibir un dia rere l’altre i està esdevenint un dels ídols per als aficionats espanyols al ciclisme. La seva gran actuació ha posat en marxa el que es denomina ja com a “Castrillomania”.

Se’l compara ja amb el Pogacar del 2019. A la dotzena etapa es va imposar després dels 137 quilòmetres que separaven la ciutat d’Ourense de l’estació de muntanya de Manzaneda. A la quinzena etapa, de 143 quilòmetres, entre Infiesto i el Cuitu Negru, va sumar la seva segona victòria d’etapa.

La tercera victòria del Kern Pharma va arribar a la divuitena etapa, de 179 quilòmetres, entre Vitòria i Maeztu, amb final al parc natural d’Izki.

Aquestes magnífiques prestacions van desfermar l’eufòria dins l’equip en acabar la Vuelta d’enguany. L’equip va rebre les dosis de constància i resultats que necessitava per continuar endavant amb aquest projecte, que promet encara molts més èxits.

El mànager general de l’equip Kern Pharma, Juanjo Uroz, va remarcar la gran actuació dels seus en aquesta edició de la ronda espanyola. “Ha estat una Vuelta de 10. Destacaria el compromís que han tingut tots els corredors i com han prioritzat els interessos de l’equip per damunt dels seus propis”. I va afegir: “Hem d’estar molt orgullosos del que hem aconseguit entre tots. Cal seguir treballant i creient plegats. Això és el que ens ha dut fins aquí”.

Un equip amb només quatre anys d’història

L’equip UCI Pro Team Kern Pharma va ser creat l’any 2020 per part de l’Asociación Deportiva Galibier. Les seves seus són a la localitat navarresa d’Orcoyen i a Terrassa. Al segle passat, el seu àmbit d’actuació havia estat sempre el ciclisme amateur. Sota el patrocini del laboratori farmacèutic Kern Pharma es va posar en marxa el seu equip professional. Participa en les divisions de ciclisme de ruta UCI ProSeries, així com en els Circuits Continentals UCI i el circuit UCI WorldTour.

To Top