Esports

Aquest pot ser l’any de l’ascens?

Socis i aficionats del Terrassa FC afronten una nova temporada amb el somni i la il·lusió de sempre, pujar de categoria

Aficionats del conjunt terrassenc en el primer partit de la lliga d’enguany a l’Estadi Olímpic / lluís clotet

L’afició del Terrassa FC està acostumada a patir i, dissortadament, a viure les alegries molt de tant en tant, però els fidels, cada any, a l’inici de la temporada, mantenen oberta la porta de l’esperança i confien en que aquest serà l’any. L’ascens a Primera Federació és el somni i, per això, hi ha dos camins: ser primer de la classificació a la conclusió de la fase regular de la lliga o disputar la promoció i guanyar totes les eliminatòries.

Maiol Valls, membre de Supporters Gol Nord, demana per sobre de tot que “l’equip lluiti i s’esforçi al màxim” i que no es pugui dir que “ no s’ha buidat al camp”. Quant a la configuració de la plantilla, opina que “la veig compensada i ben feta, amb qualitat a cada linia i una combinació d’experiencia i joventut”.

També ho veu així Cèsar Paüls, soci número 683 del club, que assegura que “amb la plantilla i els diners que suposo que s’han gastat, diria que, com a mínim hem de fer el “play-off” per pujar”. Li agrada l’equip que s’ha configurat, però, en especial, creu amb el tècnic Chus Trujillo. “El tècnic m’il·lusiona molt. És un home molt constant, que crec que fa les coses ben fetes”, apunta.

Optimista per naturalesa

També elogia l’entrenador canari Sandro Erchini, membre del Torrente Colorao, que està satisfet amb la seva labor i en el seu cos tècnic. “Soc optimista per naturalesa i veig que hi ha una plantilla millor que l’any passat”. Encara que veu que és aviat per aventurar-se, considera que es poden complir les expectatives i que el Terrassa FC faci una bona temporada.

Dani Farriol , que fa molts anys que segueix a l’equip, afirma que “les expectatives a principis de temporada estan molt altes, encara que després molts anys ens emportem el disgust quan no es compleixen. Tant de bo no passi això aquesta temporada”. De l’equip diu que “a priori tenim una gran plantilla i ben compensada a totes les seves línies” i també es declara un fan de Chus Trujillo, “un entrenador amb molt d’ofici i amb les idees clares”.

El grup i els rivals també són motiu de consens. Valls sostè que “és molt igualat, amb molts equips bons i bastants filials durs. Per a mi és el més potent”. També ho veu així Farriol, que afegeix que “és un grup tradicionalment dels més forts de la categoria i aquest any hi haurà un ball de bastons per assolir els llocs de promoció. De totes maneres, no hem de tenir por de ningú”.

Per a Paüls, “hi ha equips molt potents com Sant Andreu, Europa i demés” mentre que Erchini recorda que el Terrassa FC, “per club, per ciutat i per història, ha de ser sempre ambiciós” independentment del potencial dels seus adversaris.

L’any de l’ascens?

L’anhelat ascens de categoria sura sempre a l’Estadi Olímpic mentre hi ha opcions. Erchini és edl parer que, com a mínim, l’equip ha de classificar-se aquesta temporada per al “play-off”, però, mantenint el seu optimistme natural, creu que pot ser l’any de l’ascens. Valls, abans de pensar en pujar, es marca altres objectius.

“El primer objectiu és assolir els punts per assegurar la permanència i, un cop aconseguit això, lluitar per objectius més alts com pot ser el “play-off” o l’ascens directe”. Farriol diu que cal exigir a l’equip que sempre lluiti per la promoció. “Després ja hi intervenen molts factors per pujar, però quedar-se fora de la promoció d’ascens seria una decepció”, assenyala. Per a Paúls, l’ascens directe és “molt difícil” i demana la regularitat que va faltar l’any passat per poder estar a la promoció.

To Top