Esports

Dani Olmo, a la llista per a la Pilota d’Or

El davanter terrassenc del FC Barcelona ha estat inclòs en la llista de futbolistes que optaran a aquest guardó que atorga la revista francesa France Footbal

Dani Olmo celebrant un gol del Barça al costat del jove davanter Lamine Yamal / fc barcelona

El davanter egarenc del FC Barcelona Dani Olmo forma part de la llista d’aspirants a la Pilota d’Or 2024, premi individual que entrega la revista France Football. També ha estat inclòs el seu company d’equip, el jove Lamine Yamal, amb qui va coincidir a la selecció espanyola que es va endur l’Eurocopa d’Alemany després de superar a Anglaterra a la final per 2 a 1. Leo Messi, guanyador de la passada edició, no està entre els escollits per optar al premi

A més dels dos jugadors del conjunt que lidera el tècnic alemany Hansi Flick, la revista francesa també ha nominat a Fede Valverde, Jude Bellingham, Vinicius Júnior, Antonio Rüdiger , Kylian Mbappé i Dani Carvajal (Real Madrid); Ruben Dias, Phil Foden, Rodrigo Hernández i Erling Haaland (Manchester City); Emiliano Martínez (Aston Villa), Nico Williams (Athletic de Bilbao); Granit Xhaka i Alejandro Grimaldo (Bayer Leverkusen); Mats Hummels i Artem Dovbyk (AS Roma); Toni Kroos (retirat), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen), Bukayo Saka, Declan Rice, William Saliba i Martin Odegaard (Arsenal); Cole Palmer (Chelsea); Harry Kane (Bayern de Múnich); Vitinha (PSG); Lautaro Martínez i Hakan Çalhanoglu (Inter); iAdemola Lookman (Atalanta).

Aquest estiu

Dani Olmo va fitxar aquest estiu pel club barcelonista després d’unes temporades en el RB Leipzig alemany, on va aterrar des del Dinamo de Zagreb. Ha sigut la incorporació més destacada de l’equip blaugrana i, tot i que no va poder participar en les dues primeres jornades, ja que no estava inscrit encara, la seva irrupció en els dos següents ha estat fulgurant.

Al camp del Rayo Vallecano, va entrar en el segon temps i va ser l’autor del gol del triomf del seu equip, en el minut 82. La setmana passada, contra el Valladolid, ja va ser titular i va marcar un dels set gols del Barça. El paper determinant de l’atacant egarenc en la passada Eurocopa ha sumat molts punts per a la seva inclusió per optar a la Pilota d’Or.

Quinze premis per al Barça a la història

En tota la història, el Barça ha vist com futbolistes dels seus equips rebien aquest guardó en quinze ocasions. Del conjunt masculí, l’han rebut els jugadors Luis Suárez (1960), Johan Cruyff (1973 i 1974), Hristo Stòitxkov (1994), Rivaldo (1999), Ronaldinho (2005), Leo Messi (2009, 2010, 2011, 2012, 2015 i 2019). Del conjunt femení, Alèxia Putellas (2021 i 2022) i Aitana Bonmatí (2023).

To Top