El dominador de la Santi Centelles es torna a penjar l’or

Nascut a la ciutat marroquina de Ouarzazate, va arribar a Catalunya amb 6 anys i al gener serà a Terrassa

L’atleta tortosí Yassine Ouhdadi El Ataby es va proclamar campió paralímpic en els 5.000 metres T13 a l’Stade de France

Té 30 anys i ha guanyat les dues darreres medalles d’or paralímpiques en la prova dels 5.000 metres llisos T13, a Tòquio 2020 i, fa només uns dies, a París 2024. L’atleta català de 30 anys Yassine Ouhdadi El Ataby va repetir l’èxit de fa tres anys, ara a l’Stade de France. Va signar un registre de 15 minuts, 50 segons i 64 centèsimes a la capital francesa.

Fa tres anys, als Jocs Paralímpics de Tòquio, ja s’havia penjat la medalla d’or amb un temps de 14’34”13.

Aquest fondista nascut a la ciutat marroquina de Ouarzazate, a les portes del desert del Sàhara, va arribar a Catalunya amb els seus pares quan tenia només 6 anys. Es va instal·lar a Tortosa.
La seva vinculació amb la ciutat de Terrassa no és altra que el seu domini abassegador en les darreres edicions de la Cursa Santi Centelles, la prova també de 5.000 metres que se celebra cada mes de gener a la nostra ciutat coincidint amb la disputa de la Mitja Marató Ciutat de Terrassa.

I és que Yassine és el guanyador de les tres darreres edicions de la cursa. Enguany es va imposar amb un temps de 14 minuts i 56 segons, l’any passat va vèncer amb un registre de 15 minuts i 37 segons i l’any 2022, tot i que va equivocar-se en el tram final del recorregut, va creuar també en primera posició la línia de meta.

Yassine Ouhdadi és tot un especialista en aquesta distància, per bé que disputa també els 1.500. Després de proclamar-se campió paralímpic a Tòquio l’estiu del 2021, els tres anys següents ha disputat la cursa popular terrassenca. I ha aconseguit la victòria amb molta solvència.

Els organitzadors de la Mitja Marató Ciutat de Terrassa han confirmat que d’aquí a quatre mesos, concretament el diumenge 26 de gener del 2025, serà a la sortida del Parc dels Catalans per buscar la seva quarta victòria consecutiva en la Cursa Santi Centelles. I ho farà amb dos ors paralímpics.

Aquest dimarts ha estat cinquè en els 1.500

Yassine Ouhdadi El Ataby ha completat aquest dimarts la seva participació en la competició d’atletisme dels Jocs Paralímpics de París amb un diploma. Ha finalitzat cinquè en la final dels 1.500 metres llisos T13 amb un temps de 3 minuts, 46 segons i 20 centèsimes, a menys de 2 segons de distància del guanyador, l’atleta rus que corre sota la bandera dels atletes neutrals Aleksandr Kostin, que s’ha penjat la medalla d’or amb un registre de 3’44”43. En els 5.000, Kostin va ser plata just per darrere del català.