L’Ajuntament i el Terrassa FC s’han reunit aquest dimecres per segona vegada per tal d’intentar arribar a una solució a la problemàtica de la manca d’espai per al futbol base del Terrassa.
Jordi Cuesta, president del club, es mostra optimista al respecte. “Estem intentant arribar a un acord amb l’Ajuntament. Penso que estem fent un molt bon treball amb el futbol base i necessitem suport. Quan vaig arribar a la presidència del Terrassa, el club tenia 200 nens. Vam aconseguir arribar als 800 i ara en tenim 1.100. Ens trobem que no podem encabir tots aquests futbolistes a les nostres instal·lacions i ens hem vist obligats a fer una reestructuració. No volem donar un mal servei. No volem fer negoci amb el futbol base. No es tracta de tenir el major nombre de futbolistes possible, sinó de tractar-los com es mereixen. Donar un bon servei costa. No volem fer negoci”.
Per a Cuesta, l’única situació que faria viable la continuïtat de tot el gruix de jugadors i jugadores del futbol base és disposar d’altres instal·lacions, per bé que el club no està disposat a pagar-les a qualsevol preu. “Amb l’Estadi Olímpic no n’hi ha prou. Si no tenim altres camps, no és viable. I per fer-ho malament, preferim assumir només els jugadors i els equips que podem assumir”.
Considera el president del Terrassa FC que el club “necessita més instal·lacions”. I afegeix: “Si ens comparem amb el nostre rival històric, el CE Sabadell, ells gaudeixen d’una major disposició i d’una estructura més gran. Poden disposar de més camps. En aquest sentit, si volem ser professionals, necessitem que l’Ajuntament miri si es pot fer alguna cosa. És el que els demanem”. Per a Cuesta, la problemàtica de la manca d’instal·lacions esportives, de camps de futbol, es veurà notablement agreujada si l’equip aconsegueix l’ascens a la Primera Federació la temporada vinent. “Estem convençuts que pujarem de categoria. I llavors, la situació esdevindrà encara més greu”.
Una relació inestable
A ningú no se li escapa que les relacions entre el Terrassa FC i l’Ajuntament no han travessat pel seu millor moment en els darrers anys. El club sempre ha considerat, com va reiterar el màxim accionista Konstantinos Tsakiris en una piulada a les seves xarxes socials, que l’Ajuntament hauria de destinar més recursos al primer equip de la ciutat, en els paràmetres que considera habituals en diferents ciutats de l’entorn. Posteriorment, s’han produït diverses trobades entre les dues parts que haurien suavitzat aquesta situació inicialment tensa.
En aquest sentit, Jordi Cuesta assenyala: “La relació amb l’Ajuntament és molt bona. Tant l’alcalde com la regidora d’Esports sempre estan predisposats. No es tanquen en banda. El que passa és que l’estructura de la ciutat pel que fa a les instal·lacions esportives és la que és. Els camps són els que són. No n’hi ha més”.
Apunta Cuesta que l’adjudicació del Terrassasports podria desencallar el tema. “Les instal·lacions de les Palmeres serien una excel·lent solució, però aquest és un tema que encara segueix a l’aire”.
En aquest sentit, cal recordar que el concurs de licitació per gestionar el centre esportiu Terrassasports i el camp de les Palmeres encara no s’ha obert, per bé que s’ha superat ja el tràmit de les al·legacions. A banda del Terrassa FC, hi estan interessats el CN Terrassa i el Jabac.