Cultura i Espectacles

Feliu Formosa, profeta a Terrassa

La Fundació Torre del Palau li retrà homenatge pel seu 90è aniversari

Feliu Formosa / ALBERTO TALLÓN

La Fundació Torre del Palau retrà homenatge a Feliu Formosa pel seu 90è aniversari, que el prolífic literat va celebrar el dimarts d’aquesta setmana.

La celebració serà el dijous de la setmana vinent (19 de setembre), a partir de les 19 hores. I tindrà lloc a la Sala Maria Plans de l’Institut del Teatre a Terrassa. L’escenari triat per a l’homenatge no podria ser un altre. Per dos motius. El primer, que l’acte també és un homenatge a Maria Plans, en el 50è aniversari del traspàs. Plans va ser companya de Feliu Formosa, fins a la seva mort. Ara dona nom a aquest espai escènic.

Formosa, llavors, també treballava a Terrassa, on durant molts d’anys va ser professor a l’Institut del Teatre. Tanmateix, ell és nat a Sabadell, l’any 1934. Posteriorment a la mort de la seva primera dona, va viure un temps a Barcelona, tot i que va treballar a Terrassa fins a la seva jubilació. Això no obstant, des de fa poc temps i per motius personals, Formosa torna a viure a Terrassa. Aquí va celebrar el seu aniversari, aquest dimarts 10 de setembre.

Retorn a Terrassa

Segons l’opinió de Josep Maria Font, president de la Fundació Torre del Palau, “la seva tornada a Terrassa és una gran ocasió per fer-li un homenatge”. A més, lloa la seva figura: “És una persona entranyable, reconeguda… Que es mereixia un homenatge així”. A més, la Fundació Torre del Palau aprofitarà la vetllada per presentar “Ara, a on?”, un poemari de Heinrich Heine traduïts per Feliu Formosa. La Fundació també va editar el recull de poemes del propi Formosa “Darrere el vidre”.

19 de setembre

Roger Orra i Màrius Massallé, director del Centre Comarcal del Vallès de l’Institut del Teatre i president de la Fundació Torre del Palau respectivament, donaran la benvinguda a l’acte del 19 de setembre. El conduirà Pau Monterde, exdirector de l’Institut del Teatre; i també participaran Jaume Aulet, professor de literatura catalana de la UAB; Rosa Aguado, actriu i exalumna a l’Institut del Teatre; Guillem-Jordi Graells, historiador i excompany a l’Institut del Teatre i Adela Farré, periodista i expresidenta d’Amics de les Arts.

També hi participaran els actors i rapsodes Cristina Sirvent, Òscar Muñoz, Teresa Sánchez i Miquel Mallafré; amb Joan Grimalt al piano, recitant poemes de “Cançoner” (de 1976) i d’“Albes breus a les mans” (1973).

Feliu Formosa, profeta a Terrassa
To Top