Cultura i Espectacles

*Maurinejar (v.) / Anar al circ de setembre a la Maurina

El Festival de Circ de Terrassa va fer públic ahir els artistes que actuaran a la Maurina entre els dies 12 i 15 de setembre. Enric Petit ens repassa la programació

En l’imaginari col·lectiu terrassenc, hi ha mesos que estan vinculats a certs festivals. Si març és per al jazz i maig és per a la Fira Modernista, setembre és per al circ. Així que *Maurinejar és el verb terrassenc que significa anar al circ del barri de la Maurina.

De fet, ja està aquí. L’entitat organitzadora, Tub d’Assaig, va fer públic ahir els artistes que actuaran entre els dies 12 i 15 de setembre a la Maurina. Per començar, un canvi que es consolida: el festival s’ajorna de principis a mitjan mes. “Així el curs ja està començat, les famílies més instal·lades a la ciutat…”, explica Enric Petit, de l’entitat.

I una novetat: el festival s’obre enguany amb un espectacle itinerant i de carrer, que partirà del Mercat de la Independència i acabarà a la Plaça Vella. Serà el dijous 12 de setembre, a partir de les 19 hores. “Fins a 10 acròbates del Circ Pistolet hi participen, fent acrobàcies, torres, equilibris…”, diu Petit. “Ara bé, la peculiaritat és que es desplaça pels carrers, per tant, juga amb l’arquitectura de l’espai públic”, afegeix.

El divendres (i 13) el festival aixeca el teló a la Maurina. Arrenca la Cris Clown, amb “Home”, a l’escenari Infant Martí. I seguirà ja la Cia Capicua, amb “Nushu”, a la plaça de l’Assemblea de Catalunya. O sigui, a sota de la xemeneia de la bòbila Almirall, la més alta de terrassa amb els seus 63 metres d’alçada. tancarà la nit la jam de foc.

Gala de l’any 2023 / LLUÍS CLOTET

Tallers de circ

L’endemà al matí hi haurà dues activitats infantils. A partir de les 10.30 hores comencen els tradicionals tallers de circ, mentre que a les 12 hores tindrà lloc l’animació musical i de dansa “Tumàcats d’aigua”, de Més Tumacat. “És una animació passada per aigua, però amb poca aigua, respectant la cautela per la sequera”, sosté Petit.

“L’espectacle itinerant de dijous és únic, perquè juga amb l’arquitectura dels carrers”

La sessió de tarda l’arrencarà la Cia Tarannà, amb “Dispers” (18 hores) i li seguirà Circo Carpa Diem (19 hores).

Aleshores, serà el moment que arribi una de les cireretes del festival: la Gran Gala. Jordi Mas i David Candelich seran els presentadors, acompanyats per la música en directe de Los Circonautas. “La música en viu encaixa molt bé i ens evita haver de posar-ne d’enllaunada”, diu petit.

Ariadna Gilabert fa corda volant amb la peculiaritat que la fa sense corda de seguretat, amb el risc que comporta. També hi serà Eva Cermak. Nico Pasten és un verticalista molt elegant i flexible. Raimon i Àfrica uns acrobàtics que s’han ajuntat fa poc i fan equilibris mans a mans.

Llit elàstic i malabars

Diumenge, el festival s’acomiada amb el llit elàstic i malabars de Ramiro, un amic de la casa, amb el show “White Bottom” i el seu remolc.

També actua el grup local Cia Filigranes (celebrant els seus vint anys de recorregut) i el Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C, que portarà un exercici multidisciplinari.

*Maurinejar (v.) / Anar al circ de setembre a la Maurina
To Top