Ahir i Avui

Un mur que es manté amb els anys

Carrer del Puig Novell 1997 – 2024

En poques ocasions apareixen imatges des de dalt. No en direm aèries, perquè seria exagerar, però són fotografies que s’han fet des de dalt d’un edifici, sigui un balcó o una finestra. La vista ens mostra el carrer del Puig Novell, abans que s’enderroqués la casa que hi havia, sembla que era coneguda com la Casa Rambla, per construir una nova edificació amb pisos. El mur, no obstant això, es manté, amb la seva òbvia adequació.

Fotos: Cristóbal Castro – Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

La fotografia del passat és de 1997, any en què el grup britànic Supertamp va publicar “Some Things Never Change”, el seu desè àlbum d’estudi. És en color, una opció que ja s’estilava feia molts anys i, així com les parets són les mateixes, però arreglades, la resta del carrer ens ensenya moltes novetats.
D’entrada, ja no hi poden aparcar vehicles, un dels canvis més notables en moltes de les instantànies antigues que acostumen a sortir en aquesta secció. A voltes, hi pot haver confusions, com passava amb la de dissabte passat que no era exactament la que corresponia a una fàbrica. Gràcies a un lector, se n’ha tingut notícia.

És necessari afinar

No és excusa, perquè és necessari afinar, si bé en algunes ocasions, ha passat. Recuperant el fet que ja no poden estacionar els cotxes a aquest carrer, hi ha un element que molt present a altres llocs com és el parquímetre, aparell que s’ha modernitzat i que ja no és com el que podem contemplar a la foto més vella. Passa amb aquests elements, que s’adapten als temps i no tenen res a veure amb els originals.

To Top