Ahir i Avui

Els fonaments d’un futur edifici

Casa Galeria – Carrer Nou de Sant Pere 1993 – 2024

A la Casa Galèria trobem el Servei d’informació i atenció a les dones. A la fotografia de fa més temps, que és de 1993, any de la mort de l’actriu nord-americana Myrna Loy, podem observar quan s’estava construint aquest edifici. I a la més actual, el resultat final dels nostres dies. Això sí que és una transformació absoluta, des dels fonaments cap a un equipament definitiu.

Fotos: Ricard Domènech – Arxiu Diari de Terrassa i Lluís Clotet

És com el viatge que fem d’infants a adults, que també, en la gran majoria de casos, ha quedat imprès en fotografies que acostumen a guardar les mares. Ara que tot s’ha digitalitzat, fins i tot hi ha qui es dedica a passar-les a documents que tenen de cognom JPG o coses per l’estil, una denominació que es desconeixia amb anterioritat.

L’edifici de la Casa Galèria, com es pot veure a les dues fotografies d’aquesta edició, està flanquejat per dues construccions amb bastant més història. Són construccions molt més antigues i, per tant, es podria dir que descansa entre la veterania de les parets que l’envolten. Rodejar-se de la saviesa que emana de l’experiència, sempre és una idea magnífica.

Fer comparacions

No vol dir això que es puguin fer comparacions entre les construccions i els éssers vius, però segurament algunes semblances trobaríem. També s’ha dit que hi ha gossos que s’acaben assemblant als amos o a la inversa, així que, tot depèn de qui ho vulgui interpretar de la manera que sigui. Passar de veure unes bigues a ser un futur edifici força consistent té aquestes coses.

To Top