Ahir i Avui

Al bagul de molts dels records

Carrer del Puig Novell (1994-2024)

Dissabte va acabar la sèrie que es dedicava a la tornada a l’escola, però, a tall de “bonus track”, avui encara es passarà de puntetes per un altre centre educatiu que, en aquest cas, ja no hi és. Es tracta de l’Acadèmia Montserrat, situada al carrer del Puig Novell, quan es va fer la fotografia, que és de 1994, any de la inauguració de l’Aeroport Internacional de Kansai, al Japó. Tot el que es veu, des de fora, és molt de temps pretèrits. El cartell, la classe de lletres que s’hi posaven, la porta i, fins i tot, la tanca per evitar algun ensurt si alguns alumnes volien sortir massa de pressa.

Fotos: Cristóbal Castro/Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

Amb el pas del temps, hi ha hagut altres col·legis que han passat a l’habitació de la memòria col·lectiva, sobretot de les persones que hi van anar. Altres han canviat de nom, de seu o de funcions. I també n’hi ha moltes que continuen amb la mateixa denominació i al mateix lloc. També, moltes d’aquestes escoles, són part de grans records d’infantesa o, en alguns casos, de pèssims records, que no tot sempre són flors i violes.

Ja no hi sigui

No ha quedat exclòs el món de l’ensenyament tot i que aquesta acadèmia ja no hi sigui. Ara n’hi ha una per aprendre l’anglès. Així, doncs, aquest sector no ha acabat de perdre presència a aquest tros de carrer, encara que no és exactament el mateix.

En el fons, tanmateix, es tracta d’aprenentatges i, per tant, es podria afirmar que hi ha hagut una substitució menys invasiva. L’acadèmia del passat, en el bagul dels records, encara es manté viva.

To Top