Ahir i Avui

El ball de l’estrena del Capgròs de l’Any

Ball de Nans de Terrassa 1989 – 2024

En el moment que es descobreix el Capgròs de l’Any i puja cap al balcó de l’Ajuntament, els seus companys ballen una Malamanya i, quan ja baixa, és el moment del Ball de Nans de Terrassa. Aquesta és la tradició que queda plasmada a les dues instantànies d’avui. El nou Capgròs, acompanyat de la figura de la Guapa, fa les seves primeres passes per acabar d’integrar-se a qui seran els membres de la gran família dels capgrossos.

Fotos: Ricard Domènech – Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

Com es pot veure a la imatge del passat, que és de 1989, any del naixement del youtuber i streamer Vegeta 777, el Capgròs va correspondre al cantautor Miquel Pujadó. Com també es pot comprovar, llavors no hi havia la quantitat de capgrossos que hi ha en l’actualitat i, per aquest motiu, molts dels que es poden visionar, són de model estàndard. És a dir, no són dedicats a personatges de rellevància de la ciutat.

La descoberta del nou integrant d’aquest col·lectiu festiu i simpàtic és un dels moments esperats i, a més, forma part de l’inici de la resta llarga d’actes que conformen una Festa Major. Per tant, és un instant esperat, no només pels que opten a què el seu cap es multipliqui per 10, sinó també per una bona part de la ciutadania.

Amb altres elements

Els que s’encarreguen de portar els capgrossos, i passa també amb altres elements, com poden ser els Gegants o les figures estil Drac i altres, tenen molt de mèrit. Posar-se a sobre uns quants quilos per al gaudi del personal mereix tot el reconeixement del món. I des d’aquí els hi agraïm.

To Top